Rubriky
Interior

Trendy barvy na rok 2019

Pojďte se vydat na expedici do interiérů laděných v barvách roku 2019!

Ke každé barvě jsem připravila nástěnku na mém Pinterestu. Stačí kliknout na jednotlivé odkazy a čerpat inspiraci. Zkuste se zastavit a představovat si, jak by jste se cítili ve vymalovaných místnostech těmito barvami. Budu ráda, když mi napíšete vaše dojmy z barev, tu která vás nejvíce oslovila.

Nejdříve se spolu vydáme podívat na korálový odstín – LIVING COLAR od PantoneKaždoročně na vyhlášení “Pantone barvy roku” netrpělivě čekají všichni designéři a modní návrháři. Firma Pantone známá hlavně svým systémem barev se při výběru snaží reflektovat náladu a potřeby společnosti. V tomto případě naráží na téma ekologie a poukazuje na svět plný sociálních sítí. Korálová oranžovo-růžová připomíná živé barvy, které se objevují v přírodě, jako jsou právě ohrožené mořské korály. Dále tato barva znázorňuje autentickou intimitu a propojení, které ve světě plných sociálních sítí nám vlastně chybí. Tato barva patří k mým oblíbeným zejména v šatní skříni. Našla bych v ní nejeden jarní nebo letní kousek oblečení v této barvě. V interiéru bych ji použila všude tam, kde je potřeba místo zenergetizovat a přinést veselou náladu.

Prohlídku interiérů v odstínu Living Colar na mém Pinterestu můžete začít zde >>

Další významnou barvou na rok 2019 je SPICED HONEY od firmy Dulux.

Na zdi natřenou tuto pozitivní medovou barvou si už představí určitě více z nás. Ihned mě napadá spojení medu s pilnou včelkou. Možná i proto by v nás podle všeho měla tato barva probudit činorodost. V interiéru na mě působí meditativně, navozuje mi pocit bezpečí a podporuje soustředěnost.

 

Prohlídku interiérů v odstínu Spiced Honey na mém Pinterestu můžete začít zde >>

Více hřejivou a teplejší terakotovou barvu CAVERN CLAY představila firma Sherwin – Williams.

Barva představující pláže, kaňony a pouště sluncem zalité. Zemitá barva vracejí se ke kořenům, k samému počátku, do jeskyně. Rafinovanou terakotovou mám ráda v jídelně nebo i v kuchyni. A nevím proč, ale ihned se mi vybaví interiér pizzerie. Co vám se vybaví?

 

Prohlídku interiérů v odstínu Cavern Clay na mém Pinterestu můžete začít zde >>

Americká společnost Benjamin Moore vsadila na neutrální barvu METROPOLITAN. Z obrázků na mě působí přesně tak, jak když natřete pokoj na bílo v tmavé a ponuré místnosti. Pokud vedle ní nepřiložíte čistě bílou, tu šedou ani nepoznáte. Neurazí, nenadchne, prostě je šedá. Mezi její nesporné výhody patří její přizpůsobivost k dalším barvám v místnosti. Považuji tuto barvu za spolehlivý neutrální základ.

 

Prohlídku interiérů v odstínu Metropolitan na mém Pinterestu můžete začít zde >>

Moje favoritka je barva NIGHT WATCH, kterou představila firma PPG. Už jen ten název „night“ je pro mě jako noční sovu příznačný. A tu barvu miluju. Když jsem šla do obchodu s barvy a laky a chtěla podobnou barvu namíchat. Hodně se pán cukal: „Tak tmavou? To přeci nejde.“  Ale jde 😊. Pokud vám ve městském bydlení chybí kousek lesa, určitě bych vám poradila přinést si ho v podobě této barvy do svého domova.

 

Prohlídku interiérů v odstínu Night watch na mém Pinterestu můžete začít zde >>

Tmavou barvu také zvolili Graham&Brown, kteří do zelené přimíchali ještě hodně modré a vznikla z toho krásná barva TIRU. Společně s jejich tapetou Toru tvoří neodlučitelnou a perfektní dvojku. Sedět v místnosti spolu s Tiru a Toru a popíjet kávu, čaj či dobré víno. No řekněte, nebylo by to úžasné?

 

 

Prohlídku interiérů v odstínu Tiru na mém Pinterestu můžete začít zde >>

Naše výprava se blíží pomalu ke konci!

U poslední dvou zastávek bych se ještě ráda zmínila o společnostech, které nevyhlašují jednu barvu roku, ale přichází s novými sériemi barev.

Jotun Color : Soothing Beige 12075 (Minerals)

Firma Jotun uvedla 28 nových barev vyhrazených pro moderní městský životní styl. Z nich pak skrze různé barevné kombinace vznikly 3 příběhy lišící se podle osobnosti a smyšlení lidí – CALM, RAW, REFINED. Skupina CALM má zastupovat lidi, kteří ocení spíše význam věci, než-li množství. Je charakterizována čistotou a svobodou. Atmosféra barevného schématu RAW má navodit pocit uvolnění a přiblížení se přírodě. Je určena těm, co mají pravdivé a upřímné pouto se zemí. Kombinace REFINED se ohlíží na ty, co berou svůj domov jako takovou osobní galerii a chtějí vyzdvihnout své designové kousky a umělecká díla.

 

Prohlídku interiérů v odstínech CALM, RAW, REFINED na mém Pinterestu můžete začít zde >>

Farrow&Ball: Paean Black No.294

Farrow&Ball se drží počtu 132 barev a každý rok obměňují 9 barev. Ani nedokážu říct, která z novinek na tento rok se mi líbí nejvíce. Připadám si jako chameleon. Neutrální barvy mě nelákají tolik, jako třeba PAEAN BLACK, s kterou bych ráda v interiéru zaexperimentovala. Olivově zelená BANCHA dostala jméno po japonském čaji a je taky krásná. Další odstíny od světle růžové až po sytě rudou červenou mají také své kouzlo.

Prohlídku interiérů v nových odstínech od Farrow&Ball na mém Pinterestu můžete začít zde >>

 

 

 

 

Doufám, že se vám expedice líbila! Dejte mi to najevo vaším “to se mi líbí” a staňte se mým fanouškem na facebooku, instagramu a pinterestu.

A jestli zrovna řešíte barvy ve vašem interiéru, stále váháte a nevíte, která by byla ta pravá, tak s tím vám dokážu pomoct, neváhejte mi dát vědět.

1 komentář u „Trendy barvy na rok 2019“

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *